Recepten
8 april, 2024

Zomerse affogato van Beaufood

Zomerse affogato van Beaufood

Oh wat een feest! Bo van Beaufood maakte speciaal voor Pasen een ontzettend lekker recept met onze koffie.β˜•οΈπŸ’› Maar wat ons betreft mogen we hier het hele jaar van genieten! De Affogato met meringue en advocaat is heel makkelijk te maken en het ziet er super feestelijk uit.​​​​​​​

Dit heb je nodig voor 2 glazen: 
2 kopjes Café Intención espresso
2 bolletje vanille roomijs
2 el advocaat
1 eiwit
45 g suiker
1/2 tl maïzena​​​​​​​
1/2 tl appelazijn

Zo maak je 'm:
Begin met de meringue. Doe het eiwit in een vetvrije kom (maak hem voor de zekerheid schoon met een paar druppeltjes citroen en een keukenpapiertje) en klop op hoge snelheid tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de suiker in delen toe (1 flinke eetlepel per keer). Laat de delen suiker goed oplossen voor je een nieuwe toevoegd. Klop tot het mengsel dik en glanzend is. Dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten.

Doe de maïzena en azijn in een kommetje en men tot een gladde massa. Voeg het maïzenamengsel toe aan het eiwitmengsel en klop kort door tot alles goed gemengd is. Schep in een spuitzakje en laat even rusten. Mocht je geen spuitzak hebben dan kun je de megingue ook in het glas scheppen. 

Verdeel het vanille roomijs en de advocaat over twee kleine glaasjes. Schenk hier de hete espresso overheen en sluit af met een flinke toef meringue. Je kunt nog even kort een brander over de meringue halen voor een mooi goudbruin geroosterd laagje maar dat hoeft niet. 

Serveer en geniet! 
Benieuwd wat voor recepten je nog meer met koffie kunt maken? Op ons blog vind je nog heel veel andere recepten, zoals de Feestelijke Jackie Collins mocktail