Hieronder vindt u alle antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!
Café Intención

info@darboven.nl
033 461 2977

Uraniumweg 52
3812 RK Amersfoort

Café Intención is een koffieconcept van koffiebrander J.J. Darboven.

De koffie is 100% Fairtrade. Fairtrade betekent betere handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Minimum prijs, voorfinanciering en een vaste premie. De premies die de boerencoöperaties krijgen via de Fairtrade organisatie worden ingezet voor scholing koffieboeren, onderwijs, zorg en materialen ter ondersteuning van logistiek en productie.

Het Europese biologische keurmerk (het groene blaadje) staat op de Ecológico verpakkingen. Dit betekent een biologische teelt, alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen, stimulering van de biodiversiteit en het tegengaan van bodemerosie. Onze koffie is gecertificeerd onder nummer: DE-ÖKO-003

Ja, Café Intención is een melange van koffiebonen van verschillende plantages uit verschillende landen. De Café Crème en koffiebonen mild zijn Arabica melanges en de Cafe Intención espressobonen is een melange van Arabica en Robusta bonen.

De Arabica bonenmelange is afkomstig van hooggelegen plantages van kleine koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika waaronder Fairtrade plantages in Peru en Honduras. Onze hoogwaardige Robusta bonen in de espressomelange komen uit Afrika en Indonesië en zorgen voor een krachtige smaak.

De verpakking moet bij het restafval. Om de optimale kwaliteit van de koffie te behouden is de verpakking nog vervaardigd uit samengestelde materialen.

De Café Crème en koffiebonen mild zijn Arabica melanges en de Cafe Intención espressobonen is een melange van Arabica en Robusta bonen.

Een Arabica boon komt van koffieplanten (Coffea Rubiaceae familie) uit het hooggebergte (rondom evenaar), heeft een hoge kwaliteit en geeft een volle, aromatische smaak aan de koffie. Arabica bonen worden vaak verwerkt in duurdere melanges. Arabicabonen bevatten minder cafeïne dan robusta bonen. Deze laatste groeien in het middelgebergte en zijn makkelijker machinaal te oogsten waardoor goedkoper. Robusta is erg sterk, oftewel een bittere smaak met vaak houtachtige tonen en hierdoor wordt deze veel gebruikt in blends voor extra power.