Weet jij waar onze fairtrade koffie vandaan komt?

Intense koffiesmaken uit Peru en Honduras

Voor de lekkerste arabica koffieboon moet je in Midden- en Zuid-Amerika zijn. Op de hoogvlaktes van de landen rond de evenaar zijn de groeiomstandigheden voor deze verfijnde koffieboon perfect. Het natte klimaat, de constante temperatuur en de hoogtes van de koffieplantages vormen de ideale leefomgeving voor koffieplanten. Café Intención koffie wordt voornamelijk geteeld in Honduras en Peru, dat inmiddels naast poncho’s, lama’s en panfluiten ook bekend is vanwege zijn heerlijke specialty koffie. En dat is niet alles: naast smaak zijn voor ons ook de leefomstandigheden van koffieboeren belangrijk. Zij verdienen een eerlijke prijs zodat zij zich kunnen richten op een betere toekomst voor hun bedrijf en gezin. Café Intención heeft daarom het fairtrade keurmerk, dat staat voor eerlijke handel. Door fairtrade koffie te drinken, verbeter je het leven van koffieboeren in Midden- en Zuid-Amerika. Een goeie zaak!

Koop fair: een eerlijke kans voor koffieboeren

Jouw kop koffie begint op de koffieplantage, waar het ongelijkmatige landschap en de brandende zon het werk op de plantages zwaar maken. Voor koffieboeren die zijn aangesloten bij het fairtrade collectief is er houvast: zij worden op een eerlijke manier beloond voor hun harde werken. Met fatsoenlijke lonen, goede handelsvoorwaarden, scholing en groeimogelijkheden. Vanwege de aansluiting bij fairtrade organisaties als Coöperatie Entroface in Honduras ontvangen de boeren een gegarandeerde minimumprijs en een vaste premie.

Naast de fairtrade omstandigheden worden de bonen voor Café Intención ook biologisch geteeld. Er worden natuurlijke meststoffen gebruikt om de bodem gezond te houden en de koffieplanten vitaal te laten groeien. Zo wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Onze koffie is in Nederland gecertificeerd onder nummer NL-BIO-01 en in Duitsland onder nummer DE-ÖKO-003.

        Ellipse3.png

Samen sterk tijdens de Fairtrade Week

Doe je mee? Twee keer per jaar is het Fairtrade week. Tijdens deze week staan fairtrade producten in de spotlight. Heel belangrijk, want alleen met jouw hulp maken we de wereld een beetje beter. Tijdens de fairtrade week kun je kennismaken met eerlijke producten via verschillende acties.

Houd de Instagram van Café Intención goed in de gaten want vanaf 29-10-2022 tot 06-11-2022 is het de tweede Fairtrade Week van 2022. Bereid je voor op leuke winacties met lekkere en mooie prijzen!

Lees hier meer over deze wereldwijde fairtrade beweging. En wist je dat je Café Intención koffie gewoon in jouw supermarkt kan kopen?

Fairtrade code
Wist je dat alle Café Intención pakken een Fairtrade code bevatten? Met deze code kun je de herkomst van de koffie achterhalen. Voer één van onderstaande codes in op www.fairtrade-deutschland.de en lees meer over onze biologische, fairtrade koffie. 

Café Intención Aromatico filter 250 g: 1067018
Café Intención Fuerte filter 250 g: 1067015
Café Intención Crema Aromatico bonen 500 g: 1067017
Café Intención Espresso Intensivo bonen 500 g: 1067016

H.E.L.P. voor sociale zekerheid

Met de ondersteuning die koffieboeren krijgen vanuit de fairtrade corporaties, kunnen zij hun bedrijf en families onderhouden. Café Intención vindt het daarnaast belangrijk dat de boeren kansen krijgen op de koffie- en arbeidsmarkt en kunnen groeien, óók hun gezinsleden. Wij zijn daarom in 2016 het Honduras Education Life Project (H.E.L.P.) opgestart, om koffieboeren in de regio Santa Bárbara te voorzien van betere werk- en leefomstandigheden. H.E.L.P. steunt boeren op ruim driehonderd plantages op allerlei manieren. Met bedrijfskennis bijvoorbeeld, maar ook ondersteuning van scholen in de regio. Bekijk de video voor meer informatie over het H.E.L.P. project.

Meer met koffie: recepten

Dol op koffie? Geniet nu nog vaker en langer van jouw favoriete koffiesmaak met onze heerlijke koffierecepten. Bekende foodbloggers hebben de meest overheerlijke en verrassende recepten met koffie voor je samengesteld. Zoals pannenkoeken, cocktails en desserts. We hebben er een aantal voor je verzameld in ons recepten e-book.

En dat smaakt naar meer! Houd voor nieuwe recepten onze blog en social media in de gaten.