Wie maakt de eerlijke koffie mogelijk?

J.J. Darboven is de koffiebranderij van Cafe Intencion

Over ons

Wij zijn koffiebranderij J.J. Darboven uit Hamburg met een Nederlandse vestiging in Amersfoort. Al meer dan 150 jaar staan wij klaar voor horeca, bedrijven en consumenten. Vanuit de hele wereld brengen wij heerlijke koffiebonen samen voor de lekkerste koffiemelanges. Schenken wij thee met de beste kwaliteit uit landen als Sri Lanka, China, India en Afrika. En staan wij klaar voor chocolade liefhebbers met drinkchocolade uit Mexico.

Als J.J. Darboven voelen wij ons geroepen om duurzaam te handelen en verantwoordelijk te ondernemen. Dat alles begint bij de boeren die de koffie, thee en cacao mogelijk maken. Onze verschillende merken als Café Intención, Alfredo Espresso, Eilles Tee, Cocaya en Classics hebben naast de normale lijn dan ook biologische Fairtrade varianten.

Eerlijke prijzen en ecologisch verantwoord

Door biologisch Fairtrade te ondernemen zorgen we ervoor dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Hiermee kunnen zij met de coöperatie samen investeren in duurzame ontwikkelingen voor de plantages. Ons doel? De boeren in ontwikkelingslanden versterken in hun handelspositie, kennis uitwisselen om productiever te kunnen werken en de boeren volledig financieel onafhankelijk maken.

Ook de natuur speelt een grote rol in onze productie. Daarom zijn onze producten voor een deel biologisch gecertificeerd. Dit betekent geen gebruik van pesticiden, minder broeikasgassen die worden uitgestoten, bijdragen aan de biodiversiteit en het hergebruiken van afval zoals mest.

Ecologische voetafdruk van J.J. Darboven verminderen

  • Onze dozen zijn voor 90% van gerecycled karton
  • Er zit 99% minder aluminium in onze buisfoliën
  • De oude koffieschillen worden omgezet naar energie
  • Al het afval wordt gescheiden
  • Wegwerp producten worden gerecycled
  • Voor het koelen van de koffiebonen na het branden gebruiken we water uit eigen bron 
  • De warmte die vrijkomt tijdens het branden van de bonen wordt gebruikt om onze kantoren op te warmen en om nieuwe koffiebonen te branden
  • De branderij in Sauerlach maakt gebruik van biogas.
  • Het sociale project H.E.L.P., daarmee ondersteunen we 600 boeren in Honduras. 

Onze koffiebranderijen zijn gevestigd in Hamburg en Sauerlach, Duitsland. Om onze voetafdruk te verminderen zijn er een paar punten geïmplementeerd bij onze branderijen. Alle grondstoffen worden optimaal gebruikt, alle energie wordt zo efficiënt mogelijk gebruikt en afval wordt geminimaliseerd.