Recepten
8 mei, 2024

Special ijskoffie, een favoriet voor zonnige dagen!

Special ijskoffie, een favoriet voor zonnige dagen!

Met de koffie van Café Intención kan je vele kanten op. Zo maakte Bo van Beaufood een fantastische zomerse ijskoffie met Licor 43 én cacaoroom! Dit wordt zeker een favoriet van ons tijdens zonnige dagen. ☕️💛 Wil je deze special nóg lekkerder maken? Gebruik dan zoveel mogelijk Fairtrade producten! Dan is je koffie  niet alleen heel lekker maar ook nog eens eerlijk.

Dit heb je nodig voor 2 glazen: 
1 kop (150 ml) Café Intención koffie
120 ml (plantaardige) melk
50 ml biologische room
1 tl rauwe cacaopoeder
1 tl (kokos)suiker
30 ml Licor 43
1 tl gehakte hazelnootjes
1 hand ijsblokjes

Zo maak je 'm:
Zet een kop sterke koffie en laat deze volledig afkoelen. Klop ondertussen de room tot een lobbige slagroom. Voeg de cacaopoeder toe en meng deze kort mee. Voeg eventueel wat suiker naar smaak toe. 

Vul een glas met ijsblokjes. Het glas mag helemaal vol! Giet de gekoelde koffie over het ijs en schenk de likeur erbij en roer dit goed door. Giet de melk voorzichtig over het geheel zodat je een mooi swirl effect krijgt. 

Serveer met een flinke toef chocolade slagroom en garneer met gehakte hazelnootjes. Liever geen alcohol? Vervang de Licor 43 dan voor karamelsiroop. 

Benieuwd wat voor recepten je nog meer met koffie kunt maken? Op ons blog vind je nog heel veel andere recepten, zoals de Affogato met meringue en advocaat!