Recepten
13 april, 2023

Gezonde Chocolade koffie truffels van Beaufood!

Gezonde Chocolade koffie truffels van Beaufood!

Ook dit jaar hebben wij weer een té leuke samenwerking met Bo van Beaufood! Al een aantal jaren maakt zij de lekkerste recepten met ons (h)eerlijke koffie. Dit jaar wilden wij graag een recept dat perfect past bij een goede work-out. Dat hoefde we maar één keer te zeggen en Bo had dit heerlijke recept al uit haar mouw geschud. Deze chocolade koffie truffels zijn een gezonde traktatie!  

Deze heerlijke koffiebites kunnen we natuurlijk niet voor onszelf houden, daarom hebben we Bo gevraagd of zij deze gezonde truffels wil uitdelen bij onze koffiestop tijdens de Grenspalenklassieker in Brabant en daar zei ze gelijk 'Ja!' op! Nu kunnen de deelnemers van deze fietstocht dus niet alleen onze koffie proeven maar ook de chocolade koffie truffels. Hmmm, wij kijken uit naar 15 april! 

Wil jij deze bites ook proeven? Probeer dan onderstaand recept. Oh en vergeet natuurlijk niet om er een lekkere kop koffie bij te drinken!

Dit heb je nodig voor 8 chocolade koffie truffels: 
40 gr cacaopoeder
30 ml havermelk (of ander soort plantaardigemelk)
30 ml ahornsiroop
60 gr pure chocolade
1 el  biologische koffieboontjes van Café Intención

Zo maak je 'm:
Meng in een kleine kom de cacaopoeder, havermelk en ahornsiroop. Roer met behulp van een vork rustig door elkaar tot alles goed gemengd is. Prak net zo lang tot je een samenhangend geheel hebt. 

Het kan even duren (dit komt door de cacaopoeder) voordat alle ingrediënten gemengd zijn. Als de vulling te droog is voeg je een extra lepel havermelk toe, als deze te nat is een theelepel extra cacaopoeder. Maar als je extract de hoeveelheden uit het ingrediëntenlijstje aanhoudt moet het hélemaal goed komen.

Zet de vulling een kwartiertje in de vriezer of koelkast. Schep daarna met een theelepel 8 hoopjes van de vulling en vorm daar vervolgens met de hand kleine balletjes van. 

Smelt de chocolade au bain marie. Vijzel (of hak) de koffieboontjes tot kruim. Leg een stuk bakpapier op een bord. Wentel de balletjes door de gesmolten chocolade. Tip: gebruik twee kleine vorkjes. Strooi de koffie crunch over de chocolade en sluit af met een paar korreltjes zeezout. Ook heerlijk: een paar gedroogde chili vlokjes!

Laat de bonbons een half uurtje uitharden. Na een dagje koelkast zijn de bonbons het allerlekkerst! Je kunt ze een week bewaren in de koelkast.

Benieuwd wat voor recepten je nog meer met koffie kunt maken? Op ons blog vind je nog heel veel andere recepten, zoals de Peanutbutter cappuccino