Recepten
23 februari, 2023

Vrolijke koffiespecials voor het voorjaar!

Vrolijke koffiespecials voor het voorjaar!

Hier word je toch vrolijk van! Een luxe ontbijt met belegde croissant en een pink koffie 🥐☕ De koffie heeft zijn kleur te danken aan rode bieten en kokosroom. Nieuwsgierig naar de smaak? Zo maak je ‘m: ⁠

Dit heb je nodig voor 2 glazen: 
2 espresso's van Café Intención Aromatico bonen
240 ml Barista haverdrink
40 ml bietensap
30 ml kokosroom
2 el palmsuiker

Zo maak je de Pink koffie:
Meng de bietensap, kokosroom en palmsuiker in een pan en breng aan de kook. Laat even afkoelen. Dit is goed voor 4 Pink koffies. De helft van de siroop kan koel worden bewaard voor later. Zet vervolgens je Café Intención espresso. Schenk 20 ml siroop in ieder glas. Schuim ondertussen de haverdrank op. Giet de haverdrank in een glas en giet er heel langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag heen en blijft erop liggen. Zo ontstaan mooie laagjes. ⁠

Wie moet deze roze koffie écht proeven? 

Als er één koffie is waar je vrolijk van wordt dan is het onze heerlijke Latte Macchiato à la framboise wel! Dankzij de combinatie van pistache en frambozen krijgt deze koffiespecial zijn prachtige roze en groene  kleur.  De smaken zijn fenomenaal en geven je echt een vakantie gevoel. Dus maak deze kleurrijke koffiespecial en haal Frankrijk een beetje in huis.

Zoals gebruikelijk bestaat de latte uit prachtige lagen van koffie en melk, maar wij hebben er vrolijk gekleurde én smaakvolle laagjes aan toegevoegd! Onderin een laagje van heerlijke zomerse frambozen en bovenop een groen laagje van pistache schuim. Hm, dat ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens naar zomer!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
100 ml Alfredo Espresso
250 ml volle melk
30 gr frambozensaus
5 gr pistache pasta
5 gr ongezouten pistache nootjes
15 gr verse frambozen. 

Zo maak je de Latte Macchiato à la framboise:
Verdeel de frambozensaus over glazen van minimaal 300 ml zodat er een mooie laag zichtbaar is aan de buitenkant van het glas. Schuim de helft van de melk op en laat kort afkoelen en giet op de frambozen coulis.

Zet de espresso en wacht 1 min. voordat je de espresso in de glazen schenkt zodat de melk wat steviger wordt en je mooie lagen kan maken. Schenk de espresso met een schenkkannetje langzaam in de glazen op de melk zodat er een derde laag ontstaat.

Meng de pistache pasta met de overige melk zodat er een licht groene kleur ontstaat. Schuim deze op en schep het schuim voorzichtig op de latte macchiato.

Hak de pistachenootjes grof en garneer de latte macchiato met pistache. Prik verse frambozen aan een prikker en leg op het glas.