Recepten
2 december, 2020

Tiramisu met pepernoten

Tiramisu met pepernoten

Tiramisu blijft één van onze favoriete koffiedesserts. Het is makkelijk te maken en áltijd lekker! Als je hem voor SInterklaas maakt, gebruik dan pepernoten in plaats van lange vingers! Zo maak je pepernoten-tiramisu in een glas:

Nodig: 100 ml mascarpone, 20 gram suiker, 100 ml vanillevla, 100 ml kwark, 100 ml sterke Café Intención koffie afgekoeld, eventueel 25 ml Tia Maria of Licor43, 90 pepernoten, cacao.

Bereiding:

Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Vervolgens roer je de kwark en vla erdoor. Meng eventueel de afgekoelde koffie met likeur. Doop de helft van de pepernoten in de koffie totdat de koffie is opgenomen. Verdeel de pepernoten over vier glazen. Schep over de pepernotenlaag een schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernootjes in de koffie en verdeel deze over de laag mascarponemengsel. Vul deze nogmaals aan met een schep mascarponemengsel en laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes met een beetje cacao en natuurlijk stukjes pepernoot.