Recepten
19 december, 2022

Inspiratie: feestelijke koffiespecials van onze winnaars

Inspiratie: feestelijke koffiespecials van onze winnaars

Onze winnaars zijn bekend!

Jullie stuurden massaal jullie favoriete koffiespecials in voor onze winactie op Social Media, heel leuk! Het was daarom moeilijk kiezen maar van de Sinaasappelkoffie en de Koffie Brûlee begonnen wij te watertanden.☕️ Deze twee recepten zijn verrassend, feestelijk en kun je gewoon niet laten staan! Reden genoeg om de recepten van deze koffiespecails met jullie te delen. 

Sinaasappelkoffie
Dit heb je nodig voor 2 glazen: 
20 gr suiker
1 sinaasappel
2 el sinaasappellikeur
2 koppen koffie van Café Intención Aromatico bonen

Zo maak je de Sinaasappelkoffie:
Zet twee koppen koffie en voeg hier de suiker aan toe. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Verdeel de sinaasappellikeur over twee mooie glazen en voeg de koffie toe. Garneer met wat sinaasappelzest en een partje sinaasappel voor een mooi effect.

Koffie Brûlee
Dit heb je nodig voor 2 glazen:
2 el vanille koffiesiroop
2 espresso's van Café Intención Espresso Intensivo
240 ml melk
2 el rietsuiker

Zo maak je de Koffie Brûlee
Zet verse espresso's en schuim de melk op. Koude melk geeft het beste schuimresultaat, dus zet de melk koud voor het opschuimen.

Verdeel de vanillesiroop over 2 grote glazen. Schenk de opgeschuimde melk over de siroop. Giet hier daarna héél langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag heen en blijft op de laag melk liggen. Zo ontstaan er mooie laagjes. Strooi de rietsuiker over de koffies en brand deze voorzichtig met een kleine brander. 

Hoe drink jij het liefst je koffie?