2 december, 2020

Het Honduras Education Life Project (H.E.L.P.)

Het Honduras Education Life Project (H.E.L.P.)

Café Intención koffie wordt verbouwd in Midden- en Zuid-Amerika. In 2016 is het Honduras Education Life Project (H.E.L.P.) opgestart, om koffieboeren in de regio Santa Bárbara in Honduras te voorzien van betere werk- en leefomstandigheden. Middels H.E.L.P. worden boeren op ruim driehonderd plantages gesteund op allerlei manieren. Zo wordt hun agrarische, ecologische en bedrijfskennis vergroot om koffie van betere kwaliteit te kunnen produceren. De boeren gebruiken die kennis bijvoorbeeld om zich bezig te gaan houden met nieuwe, duurzame technieken voor de productie van koffiebonen.

H.E.L.P. richt zich niet alleen op het verbeteren van de koffieproductie, maar ook op het verbeteren van het sociale leven van de boeren en hun gezinnen. Zo is een aantal scholen in de regio Santa Bárbara voorzien van kantines met gezond eten en kregen de leerlingen les over het belang van gezonde voeding. Ook gaat er aandacht uit naar het verbeteren van de medische infrastructuur in de regio. Er is bijvoorbeeld een laboratorium bij een gezondheidskliniek opgezet waardoor iedereen bij die kliniek sneller gediagnosticeerd kan worden.

Het doel van H.E.L.P. is om op lange termijn invloed uit te oefenen op het leven van de koffieboeren. En dat is tot nu toe succesvol. De kwaliteit van de Arabica koffiebonen is eveneens gestegen, zodanig dat een groot deel ervan wordt gebruikt voor onze IDEE Koffie. Op de verpakking van het product staat het H.E.L.P. project vermeld, als teken van trots voor de mensen die zich zo hard inzetten voor het project en in de hoop dat meer kleine boeren in Honduras zich aansluiten bij H.E.L.P.