De reis van jouw kopje koffie

Bekijk hier de reis die een Café Intención koffieboon maakt voor het kopje koffie in jouw bedrijf gezet kan worden. Scroll naar beneden.  

hallo, mijn naam is martin melendez

Start je reis

Ik ben een Café Intención koffieboer uit de hooglanden van Zuid-Amerika. Ik neem je mee op reis naar de plantages, naar het brandproces tot het genietmoment. Want hoe intenser het verhaal hoe rijker de koffie-ervaring.

De belangrijkste koffiebonen

de belangrijkste koffiebonen in de melanges van cafe intencion zijn de arabica bonen uit midden- en zuid-amerika.

Stekken en rijpen

De kleine koffieplantjes groeien in vijf jaar uit tot een grote koffiestruik met rijpe bessen. De Arabica bessen in Café Intención worden gewassen en ontdaan van de pulp. In de espressomelanges zit een klein deel Robusta. Deze bessen worden na de pluk gedroogd

Cafe intencion streeft naar een gezonde en eerlijke wereld

Bemesten en oogsten

Bescherming van de natuurlijke, vruchtbare omgeving speelt een belangrijke rol. Café Intención Ecológico heeft het bio keurmerk. Als de bessen rood/paars van kleur zijn, zijn ze rijp. De rijpen bessen worden met de hand geplukt. De oogst gaat naar boerencoöperaties.

Het brandproces van cafe intencion bonen

Het brandproces

Café Intención Café Crème is een Arabica bonenmelange. Deze melange wordt langzaam gebrand bij een gemiddelde temperatuur.

De Café Intención Espresso, een melange van een groot deel Arabica bonen en klein deel Robusta bonen wordt wat korter en donkerder gebrand. De Arabica bonen geven een volle, fruitige smaak aan de koffie en de Robusta bonen zorgen voor het pittige karakter

Geniet van de natuurlijke, volle, licht kruidige smaak

Café Intención is een goeie koffie voor iedereen die herkomst, eerlijke handel en biologische teelt belangrijk vindt. Want hoe intenser het verhaal hoe rijker de koffie-ervaring.