Wij vertellen graag ons verhaal. Duurzame koffie voor jouw onderneming

We drinken gemiddeld zo'n 4 kopjes koffie per dag. Maar sta je er wel eens bij stil waar koffie eigenlijk vandaan komt en wie de bonen plukt?

We nemen vaak aan dat het wel goed zit met de productie van ons voedsel. Toch is er in de wereld van koffie nog veel te verbeteren wat betreft de leefomstandigheden van de koffieboeren, hun financiële zekerheid en hun mogelijkheid tot innovatie. Café Intención koffie is fairtrade gecertificeerd. Fairtrade koffieboeren krijgen een bedrag voor de opstart van de koffieteelt, de minimumprijs en een vaste premie. Daardoor kunnen zij onder andere medische zorg voor hun gezin betalen en hun productiekennis verhogen.

Natuurlijke meststoffen en eerlijke prijzen

Wij lieten onderzoekers van de internationale fairtrade organisatie in Brazilië en Ethiopië poolshoogte nemen in de koffiesector. Zij beoordeelden de situatie in ter plekke. Wat bleek? In Brazilië worden nog steeds volop giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de koffieproductie. De arbeiders dragen geen beschermende kleding en de bestrijdingsmiddelen komen ook in het grondwater terecht. Zo komen mensen die niet op de koffieplantages werken eveneens in aanraking met de giftige stoffen.

Fabrikanten van bestrijdingsmiddelen overtuigen kleine koffieboeren op slinkse wijze van de noodzaak van hun middelen. Maar wie eenmaal begint met deze bestrijdingsmiddelen kan vaak niet meer terug. Een ander probleem is dat koffieboeren niet weten wat een eerlijke prijs is voor koffiebonen. Ze hebben geen of onvoldoende zicht op de prijzen op de markt. Daardoor werken ze vaak onder het minimum leefbaar inkomen. Ze moeten goed plannen om geld te hebben voor zowel de teelt als de oogst.

In 2016 is het Honduras Education Life Project (H.E.L.P.) opgestart, om koffieboeren in de regio Santa Bárbara te voorzien van betere werk- en leefomstandigheden. H.E.L.P. steunt boeren op ruim driehonderd plantages op allerlei manieren.

De koffieketen

Van plant tot klant

Wie wil genieten van een kop koffie, denkt daarbij ook aan de levenskwaliteit van de mensen die de koffie produceren. Daarom is J.J. Darboven samen met partner OLAM, het H.E.L.P.-project gestart. Een langdurig project voor 600 koffieboeren in Honduras, ter ondersteuning van de productie- en levensomstandigheden. Zo zorgen we samen voor goede koffie en een betere toekomst.
 
 
 
 
 

Schenk duurzame koffie bij jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzaam. Maar voor een koffieboer is duurzaamheid niet zo vanzelfsprekend. Hoe kan een koffieboer nadenken over een duurzame toekomst, als hij niet eens weet of hij vandaag genoeg te eten heeft voor zijn gezin? Door voor Fairtrade koffie op kantoor te kiezen, maak je duurzame keuze voor jouw bedrijf en draag je bij aan duurzaamheid voor koffieboeren. Win-win! 
 
Proberen? Vraag een gratis proefpakket aan!
 

Biologische koffie in de horeca

Café Intención heeft het Europese biologische keurmerk. Dit betekent dat bodemerosie wordt tegengegaan en dat biodiversiteit wordt gestimuleerd. Een gezonde bodem en leefomgeving vinden we van essentieel belang voor de koffieboeren voor nu en voor de toekomst. Voor de biologische, fairtrade koffie Café Intención maken onze koffieboeren gebruik van natuurlijke meststoffen. De kwalitatief hoogwaardige koffiemelange rijpte onder gecontroleerd natuurlijke omstandigheden en is in Nederland gecertificeerd onder nummer NL-BIO-01 en in Duitsland onder nummer DE-ÖKO-003.

Goede en eerlijke koffie is pas perfect als het ook goed wordt klaargemaakt. Benieuwd naar welke koffiemachine het best bij uw onderneming past?

 

Herkomst

Café Intención Café Crème - milde melange

Deze uitgebalanceerde koffiemelange wordt samengesteld uit de beste Arabica bonen afkomstig van hooggelegen plantages van kleine koffieboeren verenigd in coöperaties, uit Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Peru en Honduras.

Certificeringen van J.J. Darboven

Wij hebben de volgende certificeringen:

- Skal;
- ISO 9001;
- ISO 14001;
- ISO 22000.

Deze certificeringen tonen onder andere aan dat wij biologische producten mogen verhandelen en wij aan de normen van voedselveiligheid voldoen.

Binnenkort kunt u alle certificaten op onze website vinden. Nog heel even wachten... Tot die tijd kunt u contact opnemen met de verkoopbinnendienst via onderstaande knop.