Recepten
23 maart, 2022

Vrolijk paasrecept: chocolade koffiecake met advogaatglazuur

Vrolijk paasrecept: chocolade koffiecake met advogaatglazuur

Het is bijna Pasen! Een uitgelezen kans om weer eens de keuken in te duiken en de lekkerste gerechten te maken. Van broodjes en scones tot vers fruit, croissantjes en je favoriete koffie wat ons betreft zetten we de tafel helemaal vol. Deze vrolijke paascake mag dan ook niet ontbreken! Mind Your Feed bedacht dit heerlijke recept van chocolade koffiecake en maakte er voor ons een echte paasspecial van met advocaatglazuur en chocolade eitjes. Mmm! 

Dit heb je nodig voor 1 cake:

100 gram speltmeel, 100 gram bloem, 125 ml Café Intención filter- of bonenkoffie, 3 eieren, 50 gram roomboter, 100 ml Griekse yoghurt, 1 el cacaopoeder, 2 tl bakpoeder, 50 gr bruine basterdsuiker, 1 tl kaneel, snuf zout, 50 gram pure chocolade, 5 el advocaat, 3 el poedersuiker, optioneel: Paaschocolade ter garnering. 

Mengkom, cakeblik, bakpapier (of boter om in te vetten), maatbeker, spatel, zeef, handmixer. 

Zo maak je de chocolade koffiecake:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zet 125 ml sterke Café Intención koffie en laat even afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Zeef het mee en de bloem boven de mengkom. Voeg hier de bakpoeder, cacaopoeder, basterdsuiker, kaneel en een snuf zout aan toe. Roer goed om. 

Tik de eieren boven een maatbeker en kluts deze los. Schenk hier de koffie en yoghurt bij en kluts nog even door. 

Zorg dat de boter zacht is en voeg deze samen met het eiermengsel toe aan de mengkom met droge ingrediënten. Gebruik een mixer om een glad beslag te maken. 

Hak 50 gram pure chocolade grof en spatel de door het beslag voor de koffiecake. Vet een cakeblik in en schenk het beslag voor de chocolade koffiecake in de vorm. Zet de vorm in de oven en bak in 30 tot 35 minuten. 

Maak intussen de advocaatglazuur klaar door de advocaat met de poedersuiker te mengen tot een glad papje. Haal de koffiecake uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Schenk dan het advocaat glazuur over de cake. Gebruik wat paaseitjes of bijvoorbeeld paasschuimpjes om de koffiecake mee te versieren. 

Genieten maar! Welk recept mag er niet ontbreken op jouw paastafel?