Recepten
14 juni, 2022

Stoer vaderdag recept!

Stoer vaderdag recept!

Komende zondag is het Vaderdag! Tijd om alle (bonus) vaders en opa’s eens even goed te verwennen. Je kunt je vader op veel manieren verrassen maar een goede kop koffie mag op deze dag natuurlijk niet ontbreken. 

Drinkt jouw vader zijn koffie altijd hetzelfde of vind hij het leuk om ook andere specials uit te proberen? Want in dat geval is het leuk om zondag deze vegan Koffie smoothie voor hem te maken. Een superlekker én gezond recept met koffie om de dag mee te beginnen. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je de smoothie maakt.  

Dit heb je nodig voor 1 smoothie: 

  • 1 banaan (liefst bevroren) 
  • 140 ml haverdrank 

  • 1 tl cacaopoeder 

  • Snufje kaneel 

  • 1 grote zachte dadel – ontpit. 

Zo maak je de stoere vegan koffie smoothie: 
Zet de koffie en laat hem daarna afkoelen (eventueel in de koelkast). Doe de afgekoelde koffie samen met de (bevroren) banaan en alle overige ingrediënten in je blender en blend tot romige smoothie.  

Serveer de smoothie in een stoer glas en geeft dit samen met een origineel cadeau om het helemaal af te maken!  Tip: voeg 3 eetlepels havermout toe en je hebt een extra vullende smoothie.

Is jouw vader meer fan van ijskoffies? Trakteer je vader dan op de Corretto amaretto iced cappuccino, een ijskoude koffiespecial met een Italiaans tintje. Bekijk het recept hier.