Recepten
21 december, 2022

Sprankelende kerstcocktail

Sprankelende kerstcocktail

Sinterklaas, kerst en Oud & Nieuw, er zijn de komende maanden genoeg leuke feestdagen om uitgebreid te tafelen. Met onze feestelijke kerstcocktail zet je elke keer een eyecatcher op tafel. Perfect om als aperitief, dessert of feestelijk drankje aan te bieden!

Deze kerstcocktail smaakt niet alleen heel lekker, hij ziet er ook nog eens feestelijk uit door de vele verschillende lagen. Serveer cocktailin een bijzonder glas voor het ultieme resultaat. 

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

  • 1/2 limoen
  • 70 gr gecondenseerde melk
  • 60 ml Spaanse vanille likeur
  • 150 mll volle melk
  • 120 ml espresso's van Café Intención Crema Aromatico
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Zo maak je deze feestelijke kerstcocktail:

Snijd de limoen in partjes en snijd 1 zijde 2 cm tussen de schil en het vruchtvlees in zodat de schil een stukje los komt van het vruchtvlees. Zo blijft het limoenpartje mooi aan het glas hangen. 

Verdeel de gecondenseerde melk over de glazen, en schenk vervolgens de likeur langs een lepel in het glas. 

Schuim de melk warm op en zet ondertussen de espresso. Laat de geschuimde melk voorzichtig langs een lepel op de likeur in het glas lopen. Wacht ongeveer 30 sec. zodat de melk zich vormt in het glas en schenk hier met behulp van de een lepel de koffie bij. 

Garneer de koffie met kaneel door een zeef over de bovenkant van de koffie te strooien. Zet als laatste het limoentje op de rand van het glas. 

Benieuwd geworden wat je nog meer allemaal kunt maken met koffie? Bekijk onze andere recepten hier.