Recepten
16 augustus, 2022

Overheerlijke stroopwafel koffie

Overheerlijke stroopwafel koffie

Neem een welverdiende koffiebreak op deze zomerse dagen. Geen koekje nodig bij de koffie, want deze stroopwafel koffie heeft alles voor een perfecte break. Koel af en geniet van een zoete maar koude koffie variant die je niet snel zal vergeten. Liever een warme stroopwafel koffie? Dat kan natuurlijk ook!

Ben jij liefhebber van een koffievariant met wat zoets? Dan is dit recept niet te missen. Overheerlijk genieten met deze stroopwafel koffie. Dit recept is voor iedereen weggelegd. Maak namelijk zelf jouw keuze in ingrediënten en maak dit recept volledig vegan!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 espresso’s van Café Intención

  • 2 el karamel koffiesiroop of schenkstroop

  • 240 ml haverdrank (tip: Alpro Not Milk)

  • 2 mini stroopwafels

Zo maak je deze overheerlijke koude koffiespecial: 

Zet verse espresso en schuim de haverdrank op. Koude melk geeft het beste schuimresultaat, dus zet de melk koud voor het opschuimen.

Verdeel de karamel siroop of schenkstroop over 2 grote glazen. Schenk de opgeschuimde melk over de siroop. Giet hier daarna héél langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag heen en blijft op de laag melk liggen. Zo ontstaan er mooie laagjes. Verkruimel het mini stroopwafels en decoreer met de stroopwafelkruimels.

Jouw stroopwafel koffie is nu klaar. Pak je momentje en geniet van deze koude koffiespecial, samen of alleen!

Voor de warme stroopwafel koffie gebruik je warme melk en warme koffie. Net zo makkelijk en heerlijk als warm tussendoortje.