Recepten
9 juni, 2022

Haal de zomer in huis met de Latte Macchiato à la framboise

Haal de zomer in huis met de Latte Macchiato à la framboise

Ga je deze zomer niet weg maar wil je toch het vakantiegevoel ervaren? Maak dan deze heerlijke Latte Macchiato à la framboise voor jezelf, zoek een heerlijk zonnig plekje in de tuin en geniet! Want met deze kleurrijke koffiespecial haal je Frankrijk een beetje in huis.

Zoals gebruikelijk bestaat de latte uit prachtige lagen van koffie en melk, maar wij hebben er vrolijk gekleurde én smaakvolle laagjes aan toegevoegd! Onderin een laagje van heerlijke zomerse frambozen en bovenop een groen laagje van pistache schuim. Hm, dat ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens naar zomer!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
100 ml Alfredo Espresso
250 ml volle melk
30 gr frambozensaus
5 gr pistache pasta
5 gr ongezouten pistache nootjes
15 gr verse frambozen. 

Zo maak je de Latte Macchiato à la framboise:
Verdeel de frambozensaus over glazen van minimaal 300 ml zodat er een mooie laag zichtbaar is aan de buitenkant van het glas. Schuim de helft van de melk op en laat kort afkoelen en giet op de frambozen coulis.

Zet de espresso en wacht 1 min. voordat je de espresso in de glazen schenkt zodat de melk wat steviger wordt en je mooie lagen kan maken. Schenk de espresso met een schenkkannetje langzaam in de glazen op de melk zodat er een derde laag ontstaat.

Meng de pistache pasta met de overige melk zodat er een licht groene kleur ontstaat. Schuim deze op en schep het schuim voorzichtig op de latte macchiato.

Hak de pistachenootjes grof en garneer de latte macchiato met pistache. Prik verse frambozen aan een prikker en leg op het glas.

Heb je met mooi weer liever zin in een ijskoffie? Probeer dan eens onze Corretto amaretto iced coffee! Bekijk het recept hier.