11 januari, 2021

Koffiemomenten in coronatijd

Koffiemomenten in coronatijd

Het coronavirus gaat nog altijd rond in de wereld. Zo ook in Nederland. Koffie & Thee Nederland heeft in juni 2020 een onderzoek uit laten voeren naar de impact van het coronavirus op de koffie- en theeconsumptie van Nederlanders. Basale onderdelen van het dagelijks leven, zoals vergaderingen, colleges en samenkomsten tussen vrienden, hebben zich veelal verplaatst naar online. Deze ontmoetingen zijn normaal gesproken momenten waarop men samen koffie of thee drinkt.

Online koffiedrinken

Uit het onderzoek blijkt dat de coronamaatregelen over het algemeen weinig invloed hebben gehad op ons koffie- en theegebruik. We zijn als Nederlanders gewend deze dranken op bepaalde momenten op een dag te drinken: ze horen bij ons dagelijks leven. Gemiddeld drinken we per dag nog steeds maar liefst vier koppen koffie en drie koppen thee.

Online koffie- en theedrinken valt met name bij ouderen en mannen niet goed in de smaak. Hoewel vrouwen en jongeren er iets minder last van hebben, prefereren uiteindelijk alle Nederlanders offline koffie- en theedrinken boven online. Mensen blijken met name de offline koffiemomenten met vrienden en familie te missen, meer dan met collega’s en studiegenoten.

Duurzaam koffiedrinken

Nederlanders worden steeds bewuster bij het kopen van koffie en thee. Twee of de vijf kopers let hierbij op duurzaamheid. Eerlijk geproduceerde koffie of thee blijkt de belangrijkste reden voor een duurzame aankoop. Ook letten kopers op de oorsprong van de koffie of thee, het afval dat de verpakking met zich meebrengt en de duurzaamheid van de verpakking.

Ben jij ook zo’n bewuste koffiedrinker? Of wil je daar in 2021 mee beginnen? Probeer dan eens Café Intención koffie. Deze koffie is 100% biologisch en fairtrade en komt van kwaliteitsplantages in Midden- en Zuid-Amerika. Goeie koffie, goeie zaak!