Recepten
12 mei, 2023

Smeuïge koffie banaan muffins van Beaufood!

Smeuïge koffie banaan muffins van Beaufood!

Bo van Beaufood heeft dit jaar niet één maar twee mega lekkere recepten met onze koffie gemaakt. Speciaal omdat het Fairtrade week maakte zij een (h)eerlijk recept met onze biologische Fairtrade koffie; smeuïge koffie banaan muffins!  Naast onze koffie kun je heel goed nog meer eerlijke producten gebruiken. Wat dacht je van Fairtrade bananen en chocolade? Een eerlijke keuze, waarmee jij bijdraagt aan een betere wereld.  

Fairtrade producten zijn de weg naar een betere wereld. Door Fairtrade producten te kopen, geef je boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden de kans om een leefbaar bestaan op te bouwen.  Het keurmerk garandeert namelijk dat deze producenten een eerlijke prijs ontvangen voor hun werk waardoor ze kunnen investeren in hun gezin, gemeenschappen en het milieu en toegang krijgen tot onderwijs en gezondheidszorg.

Door in de supermarkt een eerlijke keuze te maken, zorg je voor een directe impact op het verminderen van armoede, het bevorderen van duurzame ontwikkeling en help je mee milieuvervuiling tegen te gaan.

Door bewust te kiezen voor Fairtrade, kun je als consument een positieve verandering teweeg brengen en bijdragen aan een eerlijkere wereld. Koop jij wel eens Fairtrade producten?


Dit heb je nodig voor 8 chocolade koffie truffels: 
60 ml espresso van Café Intención Aromatico bonen
4 rijpe Fairtrade bananen
2 eieren
50 gr kokosvet
85 gr honing
1 tl vanille extract
180 gr tarwemeel
1,5 tl baking soda
1 tl kaneel
100 gr pure chocolade
Snuf zout

Zo maak je de muffins:
1. Prak 4 rijpe (Fairtrade) bananen fijn.  Voeg daar 50 gr gesmolten kokosvet, 85 gr honing, 60 ml espresso, 2 eieren en 1 tl vanille extract aan toe. Meng goed door elkaar.

2. Voeg 180 gr tarwemeel, 1,5 tl baking soda, 1 tl kaneel en een snuf zout aan toe. Roer door en spatel als laatste 100 gr gehakte pure chocolade door het beslag.

3. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak 30 minuten op 180 graden in de oven. 

Bo maakte ook gezonde chocolade koffie truffels voor ons. Een gemakkelijk recept voor een heelrijk gezonde tussendoortje. Bekijk het recept hier.