Recepten
25 oktober, 2022

Herfstspecial: Pumpkin Spice Latte

Herfstspecial: Pumpkin Spice Latte

Pompoen is wat ons betreft dé herfst groenten! Je vindt ze in allerlei vormen, maten en kleuren. Leuk als versiering in en om het huis maar ook heel lekker om te eten.  Verwerk de pompoen bijvoorbeeld in een soep, quiche of traybake voor recepten met een echt herfsttintje. Wist je dat je pompoen ook heel goed kunt gebruiken in je koffie? 

Wij maakten dit jaar een Pumpkin spice latte met rozemarijnslagroom, een herfstdrank met een prachtige kleur en een volle kruidige smaak. De perfecte drank om na een lange wandeling mee op te warmen!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 ml koffie van Café Intención Crema Aromatico

  • 2 el karamel koffiesiroop/ karamelsaus

  • 125 ml slagroom

  • 75 gr flespompoen

  • 1,5 takje rozemarijn

  • 1 el maple syrup

  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden

Zo maak je deze overheerlijke koffiespecial: 

Verwarm de helft van de slagroom met 2/3 van de rozemarijn 10 minuten op laag vuur. Zet de slagroom vervolgens in de koelkast en laat dit afkoelen. 

Breng water aan de kook in een pan. Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer deze samen met de koek- en speculaaskruiden en maple syrup met een pureestamper of staafmixer. Wrijf dit vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes in de puree zitten. 

Klop de rozemarijnslagroom samen met de overige slagroom stevig met een garde of mixer. Zet de koffie, meng met de pompoenpuree en roer dit door zodat het een geheel wordt. 

Ris de naaldjes van de overgebleven rozemarijn en snijd deze heel fijn. Verdeel de koffie over de glazen en schep hier vervolgens de rozemarijnslagroom over. Garneer de pumpkin spice latte met de karamelsaus en fijngesneden rozemarijn.

Tijd om je op te warmen aan deze kruidige herfstdrank!