Recepten
8 maart, 2023

Granita koffie met vanilleroom

Granita koffie met vanilleroom

Deze smaakvolle, verfrissende granita van koffie is de perfecte, zoete afsluiter voor na het sporten of op een zomerse dag. De vanille die in de room is verwerkt, zorgt voor een extra smaakbeleving aan het halfbevroren drankje. De munt geeft een frisse touch bij de stevige koffiesmaak.

Dit heb je nodig voor 2 glazen: 
330 ml Café Intención koffie
150 ml slagroom
2 el agave siroop
2 el suiker
1 vanillestokje
1 takje munt

Zo maak je 'm:
Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg er voorzichtig uit. 

Maak de koffie, roer hier de agave siroop en de helft van het vanillemerg doorheen. Giet de koffie in een grote bak en plaats deze 25 minuten in de vriezer. Roer na 10 minuten het geheel een keer door met een vork. 

Voeg intussen de andere helft van de vanille samen met de suiker bij de slagroom. Klop de slagroom luchtig. Pluk de blaadjes van het takje munt. 

Haal het koffiemengsel uit de vriezer en roer los, zodat er granita ontstaat. Verdeel de helft van de vanilleslagroom over 2 glazen en schep hier een eetlepel granita op. Verdeel hier de overige vanilleslagroom over en eindig met een eetlepel granita, zodat er laagjes ontstaan. Garneer met de muntblaadjes. 


Benieuwd wat voor recepten je nog meer met koffie kunt maken? Op ons blog vind je nog heel veel andere recepten, zoals de Peanutbutter cappuccino