Recepten
23 november, 2022

Feestelijke koffiespecials

Feestelijke koffiespecials

De feestdagen staan weer voor de deur! Tijd om alles uit de kast te halen en jezelf en gasten te trakteren op heerlijke koffiespecials. Geniet van onze Pumpkin Spice latte als het buiten koud en guur is en maak onze feestelijke kerstcocktial met koffie en likeur als dessert bij het kerstdiner.

Onze feestelijke koffiecocktail is de ultieme eyecatcher tijdens de feestdagen! Serveer hem in een mooi glas zodat alle laagjes zichtbaar zijn en geniet bij elke slok van de verschillende smaken. 

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

  • 1/2 limoen
  • 70 gr gecondenseerde melk
  • 60 ml Spaanse vanille likeur
  • 150 mll volle melk
  • 120 ml espresso's van Café Intención Crema Aromatico
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Zo maak je deze feestelijke kerstcocktail:

Snijd de limoen in partjes en snijd 1 zijde 2 cm tussen de schil en het vruchtvlees in zodat de schil een stukje los komt van het vruchtvlees. Zo blijft het limoenpartje mooi aan het glas hangen. 

Verdeel de gecondenseerde melk over de glazen, en schenk vervolgens de likeur langs een lepel in het glas. 

Schuim de melk warm op en zet ondertussen de espresso. Laat de geschuimde melk voorzichtig langs een lepel op de likeur in het glas lopen. Wacht ongeveer 30 sec. zodat de melk zich vormt in het glas en schenk hier met behulp van de een lepel de koffie bij. 

Garneer de koffie met kaneel door een zeef over de bovenkant van de koffie te strooien. Zet als laatste het limoentje op de rand van het glas. 

---------------------------------------

Wij maakten dit jaar ook een Pumpkin spice latte met rozemarijnslagroom, een drank met een prachtige kleur en een volle kruidige smaak. De perfect om op een koude dag of na een lange wandeling mee op te warmen!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 ml koffie van Café Intención Crema Aromatico

  • 2 el karamel koffiesiroop/ karamelsaus

  • 125 ml slagroom

  • 75 gr flespompoen

  • 1,5 takje rozemarijn

  • 1 el maple syrup

  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden

Zo maak je deze overheerlijke koffiespecial: 

Verwarm de helft van de slagroom met 2/3 van de rozemarijn 10 minuten op laag vuur. Zet de slagroom vervolgens in de koelkast en laat dit afkoelen. 

Breng water aan de kook in een pan. Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer deze samen met de koek- en speculaaskruiden en maple syrup met een pureestamper of staafmixer. Wrijf dit vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes in de puree zitten. 

Klop de rozemarijnslagroom samen met de overige slagroom stevig met een garde of mixer. Zet de koffie, meng met de pompoenpuree en roer dit door zodat het een geheel wordt. 

Ris de naaldjes van de overgebleven rozemarijn en snijd deze heel fijn. Verdeel de koffie over de glazen en schep hier vervolgens de rozemarijnslagroom over. Garneer de pumpkin spice latte met de karamelsaus en fijngesneden rozemarijn.

Tijd om je op te warmen aan deze kruidige herfstdrank!

Benieuwd geworden wat je nog meer allemaal kunt maken met koffie? Bekijk onze andere recepten hier.