29 oktober, 2022

Fairtrade Week Najaar 2022

Fairtrade Week Najaar 2022

Het klimaat en j.j. darboven

Deze Fairtrade week staat in het thema van: Klimaat. Door de opwarming van de aarde verandert er steeds meer. Overstromingen op plekken waar normaal droogte was, sneeuw in plaats van zon en zo verder.

Wij als J.J. Darboven proberen onze voetafdruk op het milieu zo ver mogelijk te reduceren. Dit begint bij het biologisch en Fairtrade telen van de gewassen. Alle Fairtrade boeren telen op een milieuvriendelijke manier. Door samen te komen in boerencoöperaties kunnen de boeren samenwerken om hun landbouwgrond te optimaliseren voor de toekomst. Zo wordt er gedacht aan duurzame investeringen als zonnedrogers voor het drogen van gewassen. Door zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken wordt de biodiversiteit in stand gehouden. Dit zorgt er ook voor dat er minder snel sprake is van bodemerosie.

Als onderneming vinden wij dat we ook verantwoordelijkheid moeten nemen. Daarom zijn er een aantal punten die wij hebben doorgevoerd binnen onze koffiebranderijen:

-          90% van de kartonnen dozen is van gerecycled materiaal

-          Er wordt 99% minder aluminium gebruikt in buisfoliën

-          Al het afval wordt gescheiden

-          Koffieschillen worden omgezet naar energie

-          Wegwerpproducten worden gerecycled

Al het vervoer gaat per schip vanuit de ontwikkelingslanden. Per schip kan er namelijk meer vervoerd worden met een lagere CO2-uitstoot. In de komende jaren zullen wij er alles aan doen om zo veel mogelijk bij te dragen aan een beter klimaat. U ook?

 

Voor meer informatie over de Fairtrade week, kan u kijken op: www.fairtradenederland.nl