Recepten
10 mei, 2022

Een koffiespecial voor een eerlijk verwenmoment

Een koffiespecial voor een eerlijk verwenmoment

Wist je dat onze koffie voornamelijk wordt geteeld in Honduras en Peru? Deze twee landen staan bekend om hun heerlijke specialty koffie, en daar houden wij van! Maar naast smaak zijn voor ons ook de leefomstandigheden van de koffieboeren erg belangrijk en daarom heeft onze koffie een Fairtrade keurmerk. 

Deze week, tijdens de Fairtrade week vragen wij, samen met Fairtrade Nederland en nog meer Fairtrade merken aandacht voor het een eerlijke prijs en een betere toekomst voor het bedrijf en de families van al deze fantastische boeren. Doe jij ook al mee?

Reny van Mind Your Feed maakte speciaal voor ons en om te vieren dat het Fairtrade Week is, haar favoriete verwenkoffie. Een gemakkelijk, vega recept waarmee je van ieder moment een verwenmomentje maakt. 

Dit heb je nodig voor 1 verwenkoffie
1 kopje espresso Fuerte van Café Intención, 250 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld Alpro Not Milk, 2 theelepels caramel siroop en 2 theelepels vanille siroop.

Zo maak je de Caramel Latte Macchiato met vanille:
Gebruik de gemalen Fuerte koffie, gemaakt van 100% Arabicabonen, om een stevige kop espresso te zetten. Roer de caramelsiroop door de espresso. Voeg hier eventueel nog een beetje vanille siroop aan toe om een nog intensere koffie beleving te krijgen. 

Schuim de plantaardige melk met behulp van een melkopschuimer op tot een stevige opgeschuimde melk. Schenk een laagje opgeschuimde melk in een hoog koffieglas. Schenk dan de espresso met caramel over de melk en voeg als laatste weer een laag van de opgeschuimde melk toe. 

beeld Puur suzanne.png

Heb je meer zin in een ijskoffie? Dan moet je zeker het recept van Puur Suzanne proberen. Dit zomers recept maak je in een handomdraai en is niet meer weg te denken tijdens heerlijke zomerse dagen. 

Dit heb je nodig voor 1 IJskoffie
100 ml Café Intención Espresso, 150 ml kokosmelk barista versie, 2 theelepels ahornsiroop, 8 ijsblokjes, 1 theelepel cacaopoeder, 1 theelepel nougatine. 

Zo maak je de ijskoffie met kokos:
Zet de espresso en laat deze goed afkoelen. Je kunt de espresso even in de koelkast zetten. Schuim ondertussen de helft van de melk op. Zet ook even weg. Meng de ahornsiroop met de afgekoelde koffie en roer goed door. Doe de ijsblokjes in een glas, schenk hier de koffie en een deel de melk overheen en verdeel tot slot de opgeschuimde melk erover. Garneer met cacao en nougatine en droom weg naar een tropische bestemming!

Koop jij al Fair? Doe mee en kies waar kan voor Fairtrade producten! Waarom? Zo kunnen we samen ’n heleboel positieve impact maken voor boeren, werknemers, hun families, het milieu en natuurlijk voor jezelf. Want alleen samen maken we de wereld eerlijk!