Recepten
24 mei, 2022

Zomerspecial: Corretto Amaretto iced cappuccino

Zomerspecial: Corretto Amaretto iced cappuccino

De Corretto amaretto iced cappuccino is echt een must op zonnige dagen! Deze koude koffiespecial krijgt dankzij de toevoeging van amaretto én haar prachtige naam een Italiaans tintje. Want wist jij dat Corretto de Italiaanse benaming is voor koffie waar drank aan toegevoegd is?

De ameretto likeur in combinatie met amandeldrink en onze biologische en Fairtrade Café Intención koffie geven deze special een heerlijke volle smaak waardoor je heerlijk wegdroomt en het net voelt alsof je op vakantie bent!  Liever een alcoholvrije variant? Gebruik dan amaretto siroop in plaats van likeur, net zo lekker!

Dit heb je nodig voor 2 personen: 
400 ml espresso van Café Inteción Crema Aromatico bonen
20 ml amaretto likeur
8 ijsklontjes
150 ml barista amandeldrink
1 sinaasappel

Zo maak je de Corretto amaretto iced cappuccino:
Zet de koffie en giet deze samen met de amaretto in een (schenk)kannetje. Verdeel de ijsklontjes over glazen van minimaal 200 ml en giet hier de koffie op. Schuim de amandeldrink koud op en voeg vervolgens de melk met een lepel voorzichtig toe aan de koffieglazen. De lepel gebruik je zodat de melk niet meteen mengt met de koffie.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Garneer de koffie met de sinaasappelrasp. Maak deze special helemaal compleet met een aantal amaretti koekjes. Genieten maar!

Heb je meer zin in een warme koffiespecial? Probeer dan eens onze Latte macchiato à la framboise! Bekijk het recept hier.